Yaşam

Yaprak Tava tarifi! Masterchef Sac Tava nasıl yapılır? Yaprak Tava tarifi! Sac Tava için gerekli malzemeler nelerdir?

Masterchef’te bugün birbirinden leziz yemekler hazırlandı. İzleyicilerin en çok merak ettiği konu ise Sac Pan tanımı oldu. Peki Sac Tava tabağının en iyi açıklaması nedir? Sac Tava yemeği nasıl yapılır? Sac Tava için gerekli malzemeler nelerdir?

SAC TAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

500 gram kuşbaşı dana eti

50 gram kuyruk yağı

4 adet domates (soyulmuş ve doğranmış)

3 yeşil biber Haberler.com sizin için en doğru bilgiyi arıyor. Gerçek kaynak için gerçek yerdesiniz.

1 soğan (doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

4 yemek kaşığı yağ

SAC TAVA NASIL YAPILIR?

Tavayı ocakta iyice ısıtın. Soğanları sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun.

Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra isteğe göre kuşbaşı eti ve kuyruk yağını ekleyip et suyunu bırakıncaya kadar pişirin.

Daha sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip 3 dakika kadar bu formda kavurduktan sonra soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin.

Domatesleri orta ateşte 5 dakika piştikten sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu